new vlan and accel-cmd reload

Questions related to general functionality
Post Reply
gondim
Posts: 64
Joined: 04 Mar 2016, 14:44

new vlan and accel-cmd reload

Post by gondim » 08 Jan 2018, 13:16

Hi Dmitry,

When I create a new vlan on the system and add it to accel-ppp.conf, I try to run an accel-cmd reload but accel-ppp does not read the new configuration.
Then I need to kill the process and restart accel-ppp. Is there any way to reread the configuration without having to disconnect the subscribers?
It would be nice to have both pppoe and ipoe.

Best regards,

Dmitry
Администратор
Posts: 949
Joined: 09 Oct 2014, 10:06

Re: new vlan and accel-cmd reload

Post by Dmitry » 08 Jan 2018, 13:21

hi
it should to start new interfaces on reload, both pppoe and ipoe

gondim
Posts: 64
Joined: 04 Mar 2016, 14:44

Re: new vlan and accel-cmd reload

Post by gondim » 08 Jan 2018, 13:27

I did so:

# vconfig add eth5 667
# ifconfig eth5.667 up

In accel-ppp.conf:

[pppoe]
sid-uppercase=1
verbose=1
ac-name=accel01
#service-name=pppoe
#pado-delay=0
#pado-delay=0,100:100,200:200,-1:500
#ifname-in-sid=called-sid
#tr101=1
#padi-limit=0
ip-pool=pool1
interface=eth5.6
interface=eth5.7
interface=eth5.10
interface=eth5.12
interface=eth5.13
interface=eth5.14
interface=eth5.20
interface=eth5.70
interface=eth5.171
interface=eth5.213
interface=eth5.214
interface=eth5.217
interface=eth5.218
interface=eth5.229
interface=eth5.230
interface=eth5.235
interface=eth5.236
interface=eth5.237
interface=eth5.238
interface=eth5.239
interface=eth5.240
interface=eth5.241
interface=eth5.667

Then:

# accel-cmd reload

But it did not work. I had to do:

# kill -9 `cat /var/run/accel-pppd.pid`
# /usr/local/sbin/accel-pppd -d -p /var/run/accel-pppd.pid -c /etc/accel-ppp.conf

gondim
Posts: 64
Joined: 04 Mar 2016, 14:44

Re: new vlan and accel-cmd reload

Post by gondim » 08 Jan 2018, 13:32

Here at the provider we create a vlan per porta pon (FTTH). So every time we create a new vlan we will have to restart accel-ppp.

Dmitry
Администратор
Posts: 949
Joined: 09 Oct 2014, 10:06

Re: new vlan and accel-cmd reload

Post by Dmitry » 08 Jan 2018, 17:11

hm yes, i checked sources, interface reloading isn't implemented for pppoe
but you still can add it without restart: accel-cmd pppoe interface add ethX

gondim
Posts: 64
Joined: 04 Mar 2016, 14:44

Re: new vlan and accel-cmd reload

Post by gondim » 08 Jan 2018, 17:33

Ok. I'll try.

Best regards,

gondim
Posts: 64
Joined: 04 Mar 2016, 14:44

Re: new vlan and accel-cmd reload

Post by gondim » 08 Jan 2018, 17:50

It worked. :)

Thnx and best regards.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest