Incorrect AVP type 6,8

L2TP related questions
Post Reply
reaper
Posts: 5
Joined: 24 May 2017, 21:17

Incorrect AVP type 6,8

Post by reaper » 24 May 2017, 21:24

Hi guys, I want report about bug found:
incorrect AVP type 6,8... You can say stupid idiod why you didn't changed as you need :D Of course I did - after change from 0 to 1 my routers started works but ... (always exist this f@cking "but") all windows clients stopped :shock: So I clossed possibility to connect of 90% clients - not so good fo me. So question: what I can do threre ?
Kind regards

P.s. xl2tpd works with routers and windows clients at same time - so there no such type of issue ...

dimka88
Posts: 281
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Incorrect AVP type 6,8

Post by dimka88 » 25 May 2017, 05:17

use avp_permissive=1 in l2tp section
accel-ppp.conf

Code: Select all

[l2tp]
avp_permissive=1
and info from accel wiki http://accel-ppp.org/wiki/doku.php?id=k ... ct_by_l2tp
Look at logs, if you see something like

Code: Select all

[2012-01-18|09:16:02]: warn: l2tp: incorrect avp received (type=7, M=0, must be 1)
its because zyxel's client doesn't conform rfc:

Code: Select all

   The Host Name AVP, Attribute Type 7, indicates the name of the
      issuing LAC or LNS.

      This name should be as broadly unique as possible; for hosts
      participating in DNS [RFC1034], a hostname with fully qualified
      domain would be appropriate.

      This AVP MUST NOT be hidden (the H-bit MUST be 0). The M-bit for
      this AVP MUST be set to 1.  The Length of this AVP is 6 plus the
      length of the Host Name.
Anyway you can solve it by modifying accel-ppp's l2tp dictionary:

open install_prefix/share/accel-ppp/l2tp/dictionary.rfc2661
2. find line ATTRIBUTE Host-Name 7 string M=1 3. clear M=1 4. save file and restart accel-ppp If it still doesn't connect search the log for messages like warn: l2tp: incorrect avp received (type=7, M=0, must be 1), its maybe other attributes are incorrect too so you can modify l2tp dictionary for it.

reaper
Posts: 5
Joined: 24 May 2017, 21:17

Re: Incorrect AVP type 6,8

Post by reaper » 14 Jun 2017, 22:02

Thanks helped issue on f@cked missing mschap in my TP-LInk router!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest