Delegated-IPv6-prefix issue

L2TP related questions
Post Reply
haniaro
Posts: 7
Joined: 29 Dec 2019, 14:18

Delegated-IPv6-prefix issue

Post by haniaro » 05 Jan 2020, 12:23

Hello
after your help we done great job with your fantastic software, but we have this issue we will describe it :
our problem is that Accel-ppp didn't deliver IPv6 prefix delegation to ppp subscriber if the the attribute Delegated-IPv6-prefix not set in Radius.

Subscriber device (ADSL router) config set to use once DHCPv6 and other SLAAC

in both cases if Delegated-IPv6-prefix present, the subscriber connect successfully, if not present, subscriber didn't get PD, but it get IPv6 from [ipv6-pool]

Accel-ppp cnofig:

[modules]
...
ipv6_nd
ipv6_dhcp
ipv6pool
...

[ipv6-dns]
XXXX:YYYY::Z1
XXXX:YYYY::Z2

[ipv6-nd]
AdvAutonomousFlag=1

[ipv6-pool]
XXXX:YYYY:2::/48,64
delegate=XXXX:YYYY:4:/48,64

[ipv6-dhcp]
verbose=1
pref-lifetime=604800
valid-lifetime=2592000
route-via-gw=1

please help

dimka88
Posts: 649
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Delegated-IPv6-prefix issue

Post by dimka88 » 05 Jan 2020, 17:42

Hi, what about accel-ppp logs information? Do you seee any DHCPv6 messages?

haniaro
Posts: 7
Joined: 29 Dec 2019, 14:18

Re: Delegated-IPv6-prefix issue

Post by haniaro » 06 Jan 2020, 07:02

Hi,
yes there is DHCPv6 log.
Check the attachment please.
Thank you.
Attachments
accel-ppp DHCP log.zip
(2.99 KiB) Downloaded 8 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest