Problem shaper/Upload blank

Shaper related questions
Post Reply
edsonag
Posts: 18
Joined: 22 Mar 2018, 20:30

Problem shaper/Upload blank

Post by edsonag » 01 Dec 2018, 00:21

Hi.

I have a problem with upload control, in pppoe sessions. For plans above 100mbps, only the download is considered by accel-ppp. Upload is not tracked.
show sessions results:
ppp1003 user xx:xx:fb:e1:1c:xx 192.168.12.104 102960/0 pppoe active 01:47:00

The upload is left blank while the download is set to the correct value.

Any suggestions on this?

Thanks.

dimka88
Posts: 554
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Problem shaper/Upload blank

Post by dimka88 » 01 Dec 2018, 19:16

Hi, show section [shaper] in you accel-ppp.conf and radius attribute in log file. I think you radius server don`t sent upload attribute or you [shaper] set attr-down. Maybe need just attr-up=Filter-Id?

edsonag
Posts: 18
Joined: 22 Mar 2018, 20:30

Re: Problem shaper/Upload blank

Post by edsonag » 11 Dec 2018, 23:46

Hi,

Here are the data:

[shaper]
vendor=Cisco
attr=Cisco-AVPair
up-limiter=htb
down-limiter=tbf


Logs:

Code: Select all

[2018-12-11 21:37:27]:  info: eth3.4011: send [RADIUS(1) Access-Request id=1 <User-Name "user"> <NAS-Identifier "SrvLinux"> <NAS-IP-Address 192.168.1.1> <NAS-Port-Type Virtual> <Service-Type Framed-User> <Framed-Protocol PPP> <Calling-Station-Id "xx:xx:xx:xx:xx:xx"> <Called-Station-Id "eth3.4011:xx:xx:xx:xx:xx:xx"> <CHAP-Challenge > <CHAP-Password >]
[2018-12-11 21:37:27]:  warn: eth3.4011: radius:packet: vendor 26 not found
[2018-12-11 21:37:27]:  warn: eth3.4011: radius:packet: vendor 26 not found
[2018-12-11 21:37:27]:  info: eth3.4011: recv [RADIUS(1) Access-Accept id=1 <NAS-Port-Id "PPPoE-1"> <Acct-Interim-Interval 1200><Mikrotik Mikrotik-Rate-Limit "202960k/202960k 0/0 0/0 0/0 1 0/0"> <Vendor-Specific > <Vendor-Specific > <PPPD-Upstream-Speed-Limit 202960> <PPPD-Downstream-Speed-Limit 202960><Cisco Cisco-AVPair "lcp:interface-config#1=rate-limit input 2029600000 0 conform-action transmit exceed-action drop"><Cisco Cisco-AVPair "lcp:interface-config#1=rate-limit output 202960000 0 0 conform-action transmit exceed-action drop">]
[2018-12-11 21:37:27]:  info: ppp501: connect: ppp501 <--> pppoe(xx:xx:xx:xx:xx:xx)
[2018-12-11 21:37:27]:  info: ppp501: user: authentication succeeded
[2018-12-11 21:37:27]:  info: PPPoE-1: send [RADIUS(1) Accounting-Request id=1 <User-Name "user"> <NAS-Identifier "SrvLinux"> <NAS-IP-Address 192.168.1.1> <NAS-Port 501> <NAS-Port-Id "PPPoE-1"> <NAS-Port-Type Virtual> <Service-Type Framed-User> <Framed-Protocol PPP> <Calling-Station-Id ""xx:xx:xx:xx:xx:xx"> <Called-Station-Id "eth3.4011:"xx:xx:xx:xx:xx:xx"> <Acct-Status-Type Start> <Acct-Authentic RADIUS> <Acct-Session-Id "2a19c8adfef015eb"> <Acct-Session-Time 0> <Acct-Input-Octets 0> <Acct-Output-Octets 0> <Acct-Input-Packets 0> <Acct-Output-Packets 0> <Acct-Input-Gigawords 0> <Acct-Output-Gigawords 0> <Framed-IP-Address xxx.xxx.xxx.xxx>]
[2018-12-11 21:37:27]:  info: PPPoE-1: recv [RADIUS(1) Accounting-Response id=1]
The problem happens with plans above 100mb. In plans less like 90mb or 70mb, the upload usually works.

Thanks.

dimka88
Posts: 554
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Problem shaper/Upload blank

Post by dimka88 » 12 Dec 2018, 05:07

for speed greater than 100Mbps try use up-limiter=police. Set [shaper] verbose=1, set [shaper] up-limiter=police and run accel-cmd reload, speed apply for new connections

edsonag
Posts: 18
Joined: 22 Mar 2018, 20:30

Re: Problem shaper/Upload blank

Post by edsonag » 14 Feb 2019, 08:01

Hi,

I made the changes and they did not work. The upload of sessions with more than 100MB of uploading remain the same, without control.
It took me a while to respond because as the accel-cmd reload command did not work, I expected a reboot of the server to check for changes.

Thanks.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests