Multiple instances of pppoe and coa ports

PPPoE related questions
Post Reply
hashbang
Posts: 38
Joined: 12 Jul 2015, 10:28

Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by hashbang » 20 Mar 2020, 11:44

Hi,
I'm running accel-pppd with multiple instance bcoz of many service names needed. How will single coa port works ? For instance
accel-ppp.conf
dae=1.2.3.4:3799

accel-124
dae=????
or only I have to use dae settings only in one file. As u cannot have multiple same listening port on same address

thanks

dimka88
Posts: 649
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by dimka88 » 21 Mar 2020, 09:34

Hi, you need set dae-server for each instance. Note: you need use different ports, e.g.

INSTANCE 1

Code: Select all

[radius]
dae-server=1.2.3.4:3799,secret
INSTANCE 2

Code: Select all

[radius]
dae-server=1.2.3.4:3800,secret
INSTANCE 3

Code: Select all

[radius]
dae-server=1.2.3.4:3801,secret

hashbang
Posts: 38
Joined: 12 Jul 2015, 10:28

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by hashbang » 21 Mar 2020, 10:40

hi,
Thanks, but is it possible for radius to have different ports for dm/coa for the same nas ? Cant it work for single file config and leaving others without dae ?

thanks

dimka88
Posts: 649
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by dimka88 » 21 Mar 2020, 11:25

1. Possible.
2. Instances without dae-server can't serve CoA from RADIUS

hashbang
Posts: 38
Joined: 12 Jul 2015, 10:28

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by hashbang » 21 Mar 2020, 11:55

dimka88 wrote:
21 Mar 2020, 11:25
1. Possible.
2. Instances without dae-server can't serve CoA from RADIUS
can you plz explain how. My radius server doesnt have this feature. So i can ask for addtition.

thanks

dimka88
Posts: 649
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by dimka88 » 21 Mar 2020, 13:16

For CoA request many people usually use radclient.

Code: Select all

echo ""User-Name=test, Session-Timeout=1000" |  radclient x.x.x.x:3799 disconnect testing123
You can set host and port which you wish.

hashbang
Posts: 38
Joined: 12 Jul 2015, 10:28

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by hashbang » 21 Mar 2020, 14:51

dimka88 wrote:
21 Mar 2020, 13:16
For CoA request many people usually use radclient.

Code: Select all

echo ""User-Name=test, Session-Timeout=1000" |  radclient x.x.x.x:3799 disconnect testing123
You can set host and port which you wish.
ty
this is just the command but the problem is how will radius know which client is logged in on what server and coa port. I have 5 instance running with 3799 to 3803. How will radclient come to know which port to use for a certain user from the above mentioned ports. I'm just making a work around that nases will be added with different ip address in radius and same ip addr and port will be listening to dae request(one ip per instance). I this scenario there is wastage of ip address which is already in short or use a private ip address on all the instances except 1st instance or a looped request with all the ports in nas and send coa to all the ports

thanks

dimka88
Posts: 649
Joined: 13 Oct 2014, 05:51
Contact:

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by dimka88 » 21 Mar 2020, 19:35

You can use different [radius]NAS-Identifier for each instance

hashbang
Posts: 38
Joined: 12 Jul 2015, 10:28

Re: Multiple instances of pppoe and coa ports

Post by hashbang » 22 Mar 2020, 13:58

TY

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests